Szukaj...

piątek, 6 grudnia 2013

Gâteau tout chocolat, czyli ciasto czekoladowe

A jeśli w ten mroźny dzień wolicie zajadać się cieplutkim, czekoladowym ciastem prosto z pieca, zróbcie wspaniałe ciasto czekoladowe!

Gâteau tout chocolat (Ciasto czekoladowe)




Składniki:
200g czekolady deserowej
4 jajka
150g cukru
1 łyżka stołowa kopiasta mąki
200g margaryny






    1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
    2. Rozpuścić w garnuszku czekoladę z margaryną.
    3. Do osobnej miski wbić jajka, wsypać cukier i mąkę. Dobrze wymieszać.
    4. Wlać rozpuszczoną czekoladę z margaryną i mieszać do otrzymania jednolitej masy.
    5. Całość wlać do formy do pieczenia (wcześniej można ją wysmarować margaryną i posypać odrobiną mąki, by ciasto nie przywarło).
    6. Piec w piekarniku około 25min w zależności od tego czy chcemy aby środek był mniej lub bardziej płynny.
    7. Wyjąć do ostudzenia i można jeść. :)



Autor: Natalia Płóciennik

1 komentarz:

  1. To już wiem co się znajdzie u mnie na blogu jeszcze w tym miesiącu :) Wygląda pięknie!

    OdpowiedzUsuń